zaterdag 13 april 2013

Oliver! - fragment


Hieronder kan u genieten van een schitterend fragment uit onze favoriete musical: Oliver! van Carol Reed uit 1968, met de jonge Mark Lester als Oliver Twist en de onnavolgbare Ron Moody als de gluiperige schurk Fagin.

Oliver! -het verhaal van de onfortuinlijke Engelse weesjongen die in slechte handen valt- is gebaseerd op de gelijknamige theatermusical van Lionel Bart, die op zijn beurt schatplichtig was aan de wereldberoemde roman Oliver Twist van Charles Dickens uit 1838.

Oliver! won vijf Oscars, waaronder die voor beste regisseur, beste muziek en beste film. Ron Moody kon zijn nominatie voor beste acteur niet verzilveren. Die Oscar ging naar Cliff Robertson voor zijn hoofdrol in Charly.

Charly?... Nooit van gehoord... En who the fuck is Cliff Robertson...? O ja, hij speelde Uncle Ben Parker in de recente Spiderman-films. Geen onverdienstelijke acteur, maar de Oscar had naar Moody moeten gaan, want...Fagin rules !



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: musical / tragikomedie / historisch drama / misdaad

Klik op de oranje link voor de positie van Fagin in onze lijst met beste movie villains: De beste schurken en feeksen in de filmgeschiedenis: Top 150

Geen opmerkingen:

Een reactie posten