dinsdag 5 februari 2013

Sexual healing

The Sessions  van Ben Lewin     ★★½



Sinds hij als zesjarig kind polio kreeg, lijdt Mark O'Brien (hoofdrol van John Hawkes) aan een ernstige spierverlamming. Dat weerhoudt hem er echter niet van om met een stokje in zijn mond gedichten en journalistieke artikels te typen. Op zijn 38ste is Mark nog steeds maagd. Na een gesprek met zijn priester (gespeeld door William H. Macy) besluit Mark om een professionele sekstherapeute in te huren die hem kan ontmaagden. Technisch gezien zou dat geen probleem mogen zijn, want tussen Marks benen functioneert alles nog zoals het hoort. De vraag is echter of Mark er emotioneel klaar voor is. Gelukkig heeft therapeute Cheryl (Helen Hunt) veel geduld. Tussen Mark en haar groeit zelfs een mooie vriendschap...  

William H. Macy (links) en John Hawkes.

Gevoelig

Gebaseerd op het autobiografische artikel On Seeing a Sex Surrogate van de Amerikaanse dichter en journalist Mark O'Brien, is The Sessions een gevoelig romantisch drama over eenzaamheid, verlangen, religie en liefde. Ondanks de beladen thematiek, slaagt de cast er in om de film een lichtvoetige, tragikomische toets mee te geven. Hawkes werd voor zijn vertolking van Mark O'Brien genomineerd voor een Golden Globe, en Hunt kreeg voor haar vertolking van Cheryl een Oscarnominatie voor beste vrouwelijke bijrol.

Helen Hunt als Cheryl.

The Sessions mist zijn doel niet als een hoopgevend drama over het doorzettingsvermogen van een bewonderenswaardig optimistische man en het altruïsme van een warme, intelligente vrouw. Het scenario van regisseur Ben Lewin, die zelf op zijn zesde polio kreeg, vonden wij echter te mager om echt te beklijven.

JN.

The Sessions (USA-2012): in de bioscoop vanaf 6 maart 2013.
Met: John Hawkes, Helen Hunt en William H. Macy.

Genre: drama / romantiek / biopic / docudrama

Klik op de oranje link voor de trailer: The Sessions - trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten