maandag 11 juni 2012

Herenliefde

Weekend  van Andrew Haigh     ★★★

Tom Cullen and Chris New
Tom Cullen (links) en Chris New.


Wanneer badmeester Russell (gespeeld Tom Cullen) in een homobar in de Engelse stad Nottingham de jonge kunstenaar Glen (Chris New) ontmoet, heeft hij er nog geen idee van dat hun one-night stand in de loop van het weekend zal uitgroeien tot iets heel bijzonders. Beide mannen praten over hun homoseksualiteit, hun vorige relaties, hun dromen en teleurstellingen. Ze groeien steeds meer naar elkaar toe. Tot Glen aankondigt dat hij naar Amerika verhuist...

Intiem

Als een homo-erotische variant op de klassieke 'tearjerker' Brief Encounter van David Lean uit 1945, toont Weekend met zijn intieme portret van twee mensen die hunkeren naar liefde en aanvaarding dat onder seksualiteit universele verlangens schuilgaan. Een openhartige film dus, die ook hetero's kan boeien.

Prijzen

Weekend werd bekroond met tal van filmprijzen, waaronder de British Independent Film Award voor beste productie, de prijs van de jeugdjury voor beste film op het Film Fest Gent en de publieksprijs op het Inside Out Lesbian & Gay Film and Video Festival in Toronto. Tom Cullen en Chris New werden voor hun gevoelige vertolkingen van de hoofdpersonages op het Filmfestival van Londen in de bloemetjes gezet als beste Britse nieuwkomers.

JN.

Weekend (Groot-Brittannië-2011): in de bioscoop vanaf 4 juli 2012.
Met: Tom Cullen en Chris New.

Genre: romantisch drama / erotiek

Klik op de oranje link voor de trailer: Weekend - trailer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten